fbpx
Cum să creezi o campanie de email marketing eficientă cu sendino.ro

Cum să creezi o campanie de email marketing eficientă cu sendino.ro

Email marketingul este una dintre cele mai eficiente și accesibile modalități de a comunica cu publicul tău țintă, de a promova produsele sau serviciile tale și de a crește conversiile și vânzările. Dar cum să creezi o campanie de email marketing care să atragă atenția, să genereze interes și să îți aducă rezultatele dorite?

În acest articol, îți vom prezenta câteva sfaturi și pași simpli pe care îi poți urma pentru a crea o campanie de email marketing eficientă cu Sendino, platforma care îți simplifică viața de marketer și îți oferă toate instrumentele și funcționalitățile de care ai nevoie.

 

Definește-ți obiectivul și publicul țintă

Primul pas în crearea unei campanii de email marketing este să îți definești clar obiectivul și publicul țintă. Ce vrei să obții prin campania ta? Ce mesaj vrei să transmiți? Cui vrei să te adresezi? Ce acțiune vrei să îi determini pe destinatari să facă?

Obiectivul tău poate fi, de exemplu, să crești gradul de conștientizare a brandului tău, să îți promovezi o ofertă specială, să îți lansezi un nou produs sau serviciu, să îți crești baza de abonați, să îți fidelizezi clienții existenți sau să îți stimulezi vânzările.

Publicul țintă poate fi definit în funcție de diferite criterii, cum ar fi: vârsta, sexul, locația, interesele, comportamentul, istoricul de cumpărături, stadiul în ciclul de vânzare etc.

Definirea obiectivului și a publicului țintă îți va ajuta să îți personalizezi mesajul și să îl adaptezi nevoilor și preferințelor destinatarilor.

 

Alege-ți tipul și frecvența de email

Al doilea pas în crearea unei campanii de email marketing este să alegi tipul și frecvența de email pe care le vei folosi. Există diferite tipuri de email pe care le poți trimite, în funcție de obiectivul și publicul tău țintă. Iată câteva exemple:

 • Newslettere: sunt emailuri informative și educative, care îți permit să îți menții legătura cu abonații tăi, să le oferi valoare și să le arăți noutățile și actualizările tale. Poți trimite newslettere săptămânale, lunare sau trimestriale, în funcție de frecvența pe care o preferă abonații tăi.
 • Emailuri promoționale: sunt emailuri care îți permit să îți promovezi produsele sau serviciile, să îți anunți ofertele speciale, reducerile, lansările etc. Poți trimite emailuri promoționale ocazional, când ai ceva important de comunicat, sau periodic, în funcție de sezon, sărbători, evenimente etc.
 • Emailuri de bun venit: sunt emailuri pe care le trimiți imediat după ce cineva se abonează la lista ta de email. Scopul lor este să îți saluți și să îți mulțumești noul abonat, să îi oferi o introducere despre tine și despre brandul tău, să îi spui ce se poate aștepta de la tine și să îi oferi un cadou de bun venit, cum ar fi un ebook, un cupon de reducere, un trial gratuit etc.
 • Emailuri de reactivare: sunt emailuri pe care le trimiți abonaților tăi inactivi, adică aceia care nu au mai deschis sau nu au mai răspuns la emailurile tale de mult timp. Scopul lor este să îi readuci în atenția ta, să le reamintești de valoarea pe care le-o oferi și să le oferi un motiv să îți rămână fideli, cum ar fi o ofertă specială, un sondaj, un feedback etc.

 

Alegerea tipului și frecvenței de email depinde de strategia ta de email marketing și de preferințele abonaților tăi. Poți testa diferite variante și să vezi care funcționează mai bine pentru tine și pentru publicul tău.

 

Creează-ți conținutul și designul emailului

Al treilea pas în crearea unei campanii de email marketing este să creezi conținutul și designul emailului. Acesta este un pas crucial, deoarece emailul tău trebuie să fie atractiv, relevant, clar și persuasiv, pentru a capta atenția destinatarilor și a-i determina să acționeze.

Conținutul emailului trebuie să includă următoarele elemente:

 • Un subiect atractiv: este prima impresie pe care o faci asupra destinatarului și factorul care îl determină să deschidă sau nu emailul tău. Subiectul trebuie să fie scurt, clar, personalizat și să trezească curiozitatea sau interesul destinatarului.
 • O salutare personalizată: este modul prin care îți arăți respectul și aprecierea față de destinatar și îi creezi o legătură emoțională. Salutarea trebuie să fie adaptată numelui, sexului, locației sau altor date personale ale destinatarului, dacă le cunoști.
 • Un mesaj concis și relevant: este partea principală a emailului, în care îți transmiți mesajul și îți îndeplinești obiectivul. Mesajul trebuie să fie scris într-un limbaj simplu, direct și prietenos, să fie structurat în paragrafe scurte și ușor de citit, să folosească bullet points, subtitluri, imagini sau alte elemente vizuale pentru a spori atractivitatea și să aibă un ton adecvat publicului tău țintă.
 • Un apel la acțiune clar și puternic: este partea finală a emailului, în care îi spui destinatarului ce vrei să facă în continuare și îi oferi un motiv să o facă. Apelul la acțiune trebuie să fie vizibil, ușor de accesat, să folosească un verb de acțiune și să ofere un beneficiu sau o urgență destinatarului.

 

Designul emailului trebuie să fie:

 • Responsive: adică să se adapteze automat la dimensiunea și rezoluția ecranului pe care este vizualizat, fie că este vorba de un desktop, laptop, tabletă sau telefon mobil.
 • Consistent: să respecte identitatea vizuală a brandului tău, folosind aceleași culori, fonturi, logo, imagini etc. pe care le folosești și pe site-ul tău, pe rețelele sociale sau pe alte materiale de marketing.
 • Simplu și curat: să nu fie supraîncărcat cu elemente care să distragă atenția de la mesajul tău, să folosească spații albe pentru a crea aerisire și contrast și să aibă o ierarhie vizuală clară, care să evidențieze elementele importante.

 

Folosește Sendino pentru a-ți trimite și monitoriza campania de email marketing

Al patrulea și ultimul pas în crearea unei campanii de email marketing este să folosești sendino.ro pentru a-ți trimite și monitoriza campania de email marketing. Sendino este o platformă de trimitere campanii de email marketing.

Vezi si alte articole despre email marketing