fbpx
frecventa campaniilor de email marketing

Creșterea vânzărilor prin email marketing: Descoperă cât de des ar trebui să comunici cu clienții pentru rezultate optime în magazinul online.

Email marketingul este una dintre cele mai eficiente și accesibile strategii de marketing digital, care îți permite să comunici direct cu clienții tăi, să le oferi valoare, să le atragi atenția și să îi convingi să cumpere de la tine.

Dar cum să faci email marketing în mod profesionist și eficient, fără să îți pierzi timpul și banii cu soluții care nu funcționează sau care îți irită clienții?

Răspunsul este simplu: folosește Sendino!

Sendino este o platformă de email marketing care îți oferă soluții personalizate și eficiente pentru a-ți crește vânzările prin email. Cu Sendino, poți:

  • Să îți creezi și să îți trimiți campanii de email marketing în câteva minute, folosind template-uri profesionale și ușor de personalizat.
  • Să îți segmentezi și să îți administrezi baza de date de clienți în funcție de criterii precum istoricul de cumpărături, comportamentul pe site, interesele, profilul demografic etc.
  • Să îți monitorizezi și să îți optimizezi rezultatele campaniilor de email marketing, folosind rapoarte detaliate și statistici în timp real.
  • Să îți respecți și să îți fidelizezi clienții, oferindu-le posibilitatea să își aleagă ei înșiși frecvența cu care vor să primească emailuri de la tine, prin intermediul unui formular de abonare sau de dezabonare.

 

Dar cât de des ar trebui să trimiți emailuri clienților tăi folosind Sendino? Care este frecvența optimă pentru a obține cele mai bune rezultate în ceea ce privește rata de deschidere, rata de clic, conversia și loialitatea?

Răspunsul la această întrebare nu este fix, deoarece depinde de mai mulți factori, cum ar fi:

  • Natura produselor sau serviciilor tale. Dacă vinzi produse sau servicii care se consumă rapid sau care necesită reînnoire periodică, poți trimite emailuri mai des, pentru a le reaminti clienților tăi să revină la tine. De exemplu, dacă vinzi cosmetice, poți trimite emailuri săptămânale sau chiar zilnice, pentru a le prezenta clienților tăi noile oferte, produse sau sfaturi de frumusețe. Dacă vinzi produse sau servicii care se cumpără ocazional sau care au o durată de viață mai lungă, poți trimite emailuri mai rar, pentru a nu îi agasa pe clienții tăi. De exemplu, dacă vinzi mobilă, poți trimite emailuri lunare sau trimestriale, pentru a le arăta clienților tăi noile colecții, tendințe sau idei de amenajare.
  • Preferințele clienților tăi. Fiecare client este diferit și are așteptări și nevoi diferite. De aceea, este important să îți segmentezi baza de date în funcție de criterii precum istoricul de cumpărături, comportamentul pe site, interesele, profilul demografic etc. Astfel, poți trimite emailuri personalizate și relevante pentru fiecare segment, care să le ofere clienților tăi exact ceea ce vor și când vor. De asemenea, poți să le oferi clienților tăi posibilitatea să își aleagă ei înșiși frecvența cu care vor să primească emailuri de la tine, prin intermediul unui formular de abonare sau de dezabonare. Astfel, îi respecți pe clienții tăi și îi lași să își controleze propria experiență de email marketing.
  • Obiectivele tale de marketing. În funcție de ce vrei să obții prin email marketing, poți adapta frecvența emailurilor tale. De exemplu, dacă vrei să crești gradul de conștientizare a brandului tău, poți trimite emailuri mai des, pentru a te menține în mintea clienților tăi și a le transmite valorile și personalitatea brandului tău. Dacă vrei să crești vânzările, poți trimite emailuri mai rar, dar mai focalizate pe ofertele și beneficiile produselor sau serviciilor tale, care să îi stimuleze pe clienții tăi să acționeze și să cumpere de la tine.

 

În concluzie, nu există o regulă universală pentru a stabili cât de des ar trebui să trimiți emailuri clienților tăi folosind Sendino. Cel mai bine este să îți cunoști bine publicul țintă, să îți testezi și optimizezi campaniile de email marketing și să îți adaptezi frecvența în funcție de rezultatele obținute și de feedbackul primit de la clienții tăi. Astfel, vei putea să îți crești vânzările prin email marketing, fără să îți pierzi sau să îți iriți clienții.

Dacă vrei să începi să folosești Sendino pentru a-ți crește vânzările prin email marketing, te invităm să vizitezi pagina noastră principală și să descoperi planurile noastre de prețuri email marketing, care se potrivesc oricărui buget și nevoi.

Nu uita, primești și o perioadă de testare gratuită, fără obligații!

Vezi si alte articole despre email marketing